23/07/2024 23/07/2024 Με την προεόρτια αρχιερατική θεία λειτουργία ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, οι εορτασμοί για τη μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό στο Βοτανικό.   Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του ναού π. Νικόλαο Καββαδία, τον συνεφημέριο Αρχιμανδρίτη Ανδρόνικο Αλεξάκη και Διακόνων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το απόγευμα...
Ενορίες : Βοτανικού
23 Ιουλίου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2024 - 18:35

Εορτασμός Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού

Διαδώστε:
Εορτασμός Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού

Με την προεόρτια αρχιερατική θεία λειτουργία ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, οι εορτασμοί για τη μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό στο Βοτανικό.

 

Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του ναού π. Νικόλαο Καββαδία, τον συνεφημέριο Αρχιμανδρίτη Ανδρόνικο Αλεξάκη και Διακόνων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το απόγευμα της Κυριακής, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ο οποίος με μεστό λόγο αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την αγιασμένη βιοτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρκέλλας.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον πόνο και την αγωνία που πέρασε η Αγία Μαρκέλλα μέχρι τον μαρτυρικό της θάνατο, για την αγάπη της προς το Χριστό.

Οι εκδηλώσεις στο Βοτανικό ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, με τη λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ πλήθος πιστών συμμετείχε στην μεγαλοπρεπή λιτάνευση, κατά την οποία προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος Καββαδίας, ευχαρίστησε θερμά τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τις Φιλαρμονικές Μπάντες, την Διεύθυνση της Τροχαίας, τους Κληρικούς, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων