Ενορίες
15 Ιουλίου, 2024

Εορτή λήξης των δραστηριοτήτων της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καστελλίου

Διαδώστε:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική εκδήλωση της Ενορίας Καστελλίου Πεδιάδος, με την ευκαιρία της λήξης της κατηχητικής χρονιάς 2023-2024.

Οι δραστηριότητες που λειτούργησαν στην Ενορία ήταν: α) Κατηχητικό Σχολείο (ανώτερο και κατώτερο), β) κύκλος μελέτης και ερμηνείας Αγίας Γραφής, γ) Σχολή Βυζαντινής μουσικής, δ) Σχολή πρακτικής ψαλτικής, ε) Σχολή εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων (λύρα – μαντολίνο), στ) Σχολή εκμάθησης παραδοσιακών χορών, ζ) Σχολή πλεκτικής και κεντήματος.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν∙ ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου, ο μεγάλος δωρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα αναλάβει το κόστος της αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Αγ. Αντωνίου Καστελλίου που πληγώθηκε από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, κ. Στυλιανός Κουντάκης, Καστελλιανός Καθηγητής Ιατρός ΩΡΛ στη Γεωργία των ΗΠΑ, ο Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γεώργιος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου κ. Γεώργιος Καλογεράκης, η Αντιδήμαρχος κ. Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου κ. Στέλιος Παπαδάκης καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Ηγούμενος της Ι.Μ Τιμίου Προδρόμου Καλλέργη Αρχιμ. π. Σίμων Βουτυριάδης, ο Αρχ. Επίτροπος της Β΄ Αρχ. Περιφέρειας Πρωτοπρ. π. Εμμανουήλ Παπακανδεράκης, ο Αρχιμ. π. Θεοφύλακτος Μηλιαράκης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ο Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Μάτσας από τον Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Ιερείς από την ευρύτερη περιοχή και πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Διαδώστε: