07/08/2023 07/08/2023 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον φερώνυμο ιερό ναό στην Άνω Καλλιθέα (Μάμμουλα) – Γυμνό του Δήμου Ερέτριας όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, τον οποίο ετέλεσε ο Σακελλάριος π. Κωνσταντίνος Κιούσης εφημέριος της όμορης ενορίας Καλλιθέας με την συμπροσευχή του Πανοσιολογιότατου Αρχιμ. Ρωμανού Μπασινά εφημέριου της ενορίας...
Ενορίες : Άνω Καλλιθέα-Γυμνό
07 Αυγούστου, 2023 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 10:07

Εορτή Μεταμορφώσεως στην Άνω Καλλιθέα-Γυμνό

Διαδώστε:
Εορτή Μεταμορφώσεως στην Άνω Καλλιθέα-Γυμνό

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον φερώνυμο ιερό ναό στην Άνω Καλλιθέα (Μάμμουλα) – Γυμνό του Δήμου Ερέτριας όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, τον οποίο ετέλεσε ο Σακελλάριος π. Κωνσταντίνος Κιούσης εφημέριος της όμορης ενορίας Καλλιθέας με την συμπροσευχή του Πανοσιολογιότατου Αρχιμ. Ρωμανού Μπασινά εφημέριου της ενορίας Γυμνού.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Σμπιλίρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Γυμνού κ. Γεώργιος Χαϊνάς και πολλοί πιστοί.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την οποία ετέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Ρωμανός Μπασινάς εφημέριος της ενοριας Γυμνό.

Εν συνεχεία διανεμήθει το παραδοσιακό και πατροπαράδοτο κεσκέσι.

Φωτογραφίες: Ηρακλής Κοκκαλας, Αντώνιος Κοντογιάννης, Σούλα Μοίρου, Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων