19/05/2024 19/05/2024 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου 2024, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Όπως Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πριν την απόλυση οι ιερείς τέλεσαν την επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο των 105 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η 19η Μαΐου...
Ενορίες : Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
19 Μαΐου, 2024 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2024 - 21:02

Επιμνημόσυνη δέηση για την 105η επέτειο από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για την 105η επέτειο από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου 2024, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Όπως Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πριν την απόλυση οι ιερείς τέλεσαν την επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο των 105 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα ορόσημο για να θυμίζει τη Γενοκτονία την οποία υπέστησαν οι Έλληνες από τις ορδές των Τούρκων, με το έγκλημα να παραμένει ατιμώρητο καθώς οι γείτονες με κάθε ευκαιρία αρνούνται την αναγνώρισή της.

Στη συνέχεια ακολούθησε η δέηση, όπου οι ιερείς του ναού ανέγνωσαν ειδική ευχή για ενίσχυση και φώτιση προς τους μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις καθόλη αυτήν την περίοδο.

Έπειτα στον αύλειο χώρο του ναού, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα θύματα που αναζητούν μέχρι και σήμερα τη δικαίωση, με τον Λυράρη κ. Πόλυ Εφραιμίδη να συγκινεί τους ακροατές με τους ήχους της λύρας.


Να σημειωθεί πως σε όλους τους παρευρισκόμενους δόθηκαν παραδοσιακά εδέσματα.

Ο π. Μακάριος ευχαρίστησε τον κ. Πόλυ Εφραιμίδη καθώς και τους εθελοντές για την προετοιμασία της εκδήλωσης και των κερασμάτων και σημείωσε «κάθε 19 Μαΐου έρχεται στη μνήμη μας η βια που υπέστησαν οι αδελφοί μας, εξοντώθηκαν, βασανίστηκαν, ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, πρέπει επιτέλους να αναγνωριστεί και επίσημα η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων