Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει ο ενοριακός κοιμητηριακός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, στον οικισμό Άκοβα του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Πρωτοπρεσβύτερου και Προέδρου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) π. Γεωργίου Σελλή.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού έψαλε ο Πρωτοψάλτης Γεώργιος Δαρλάσης. Κάθε χρόνο η επίτροπος Αναστασία Ασήμη δίνει τον καλύτερο εαυτό της για τον ευπρεπισμό και καλλωπισμό του Ιερού Μαού στο διήμερο των εορτασμών για τον Άγιο Νικόλαο.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού.
Κάθε χρόνο πλήθος πιστών από την πόλη του Άργους και τις γύρω περιοχές κατακλύζουν το Nαό του Αγίου Νικολάου.
Το χωριό της Άκοβας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την πόλη του Άργους, κοντά στις ράχες της Ακρόπολης της Λάρισας στην Αργολίδα.
Το όνομα του οικισμού της Άκοβας συνδέεται από τη μια με το υγρό στοιχείο, κι από την άλλη, δεν αποτίναξε ποτέ το προσωνύμιο που της έδωσαν οι Τούρκοι καθώς ξεχώριζε για τα άσπρα χώματα της γης της.
Ιστορικά η Άκοβα αποδεικνύει την εξέλιξη του Άργους, αφού πιστεύεται ότι ο Βασιλιάς του Άργους Δαναός, είχε διδάξει στους Αργείτες την τέχνη διορύξεως φρεατίων για να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους!
Στην Άκοβα, ο επισκέπτης μπορεί ακόμη να δει τη ξακουστή βρύση της Άκοβας, η πηγή της οποίας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες της περιοχής. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί θα συναντήσετε πολλούς τουρίστες να ξεκουράζονται και να δροσίζονται από το νερό που αναβλύζει, κρυμμένοι κάτω από τα πυκνόφυλλα πλατάνια.
Στον οικισμό της Άκοβας ξεπροβάλει ψηλά ανάμεσα από τα βράχια μια μικρή εκκλησία, η Αγία Ρουσαλή Βρουστίου, που χρησίμευε κι ως καταφύγιο την εποχή της Τουρκοκρατίας.