Ενορίες
22 Μαΐου, 2024

Εβδομήντα φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν από την Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλλιθέας

Διαδώστε:

Τα φιλάδελφα αισθήματα προς τους πάσχοντες αδελφούς μας έδειξαν για ακόμη μία φορά οι συμμετέχοντες στην εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, 19 Μαϊου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας.  

Από την Αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, συγκεντρώθηκαν εβδομήντα φιάλες αίματος, ενώ οι εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι προσήλθαν ήταν ενενήντα.

Το ιατρικό προσωπικό έδωσε τα συγχαρητήρια του για την άψογη οργάνωση, την διεκπεραίωση και την υψηλή προσέλευση του κόσμου. Ευχαριστίες εκφράστηκαν και από την πλευρά του Ιερού Ναού προς τον κόσμο που βοηθά ποικιλοτρόπως το ενοριακό Φιλόπτωχο ταμείο Καλλιθέας, τους πάσχοντες αδελφούς και τα μικρά παιδιά.

Η Αιμοδοσία είναι μία πράξη υψίστη σημασίας προς τους αδελφούς μας οι οποίοι δοκιμάζονται από ασθένειες ή και άλλα έκτακτα περιστατικά τα οποία προκύπτουν καθημερινά. Οι ανάγκες για αίμα στα νοσοκομεία της χώρας μας είναι μεγάλες. Στην εκστρατεία για συγκέντρωση φιαλιδίων αίματος συμβάλει και η Εκκλησία τόσο με τη λειτουργία Τραπεζών Αίματος που διαθέτουν Ιερές Μητροπόλεις, όσο και με πρωτοβουλίες Ενοριών οι οποίες διενεργούν, σε συνεργασία με νοσοκομεία, Εθελοντικές Αιμοδοσίες.

“Δίνω Αίμα, σώζω μια ζωή” είναι το σύνθημα που κυριαρχεί και μας προσκαλεί σε αυτή την διακονία. Γιατί η αιμοδοσία για την Εκκλησίας μας δεν είναι τίποτα άλλο από μία πτυχή της πολυδιάστατης διακονίας της στην κοινωνία!

Διαδώστε: