03/01/2022 03/01/2022 Εξαιτίας του παράλληλου εορτασμού στο εξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου στην ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, από χρόνια έχει καθιερωθεί η ευλογία του νέου έτους να γίνεται την δεύτερη ημέρα του, όπως και έγινε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου. Φέτος την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, ο εορτασμός έγινε με ιερουργό τον επίσκοπο Ανδρούσης Κωνστάντιο. Ο ιεράρχης χοροστάτησε στον...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
03 Ιανουαρίου, 2022 - 19:10

Ευλογία του νέου έτους και κοπή πίτας

Διαδώστε:
Ευλογία του νέου έτους και κοπή πίτας

Εξαιτίας του παράλληλου εορτασμού στο εξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου στην ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, από χρόνια έχει καθιερωθεί η ευλογία του νέου έτους να γίνεται την δεύτερη ημέρα του, όπως και έγινε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου.

Φέτος την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, ο εορτασμός έγινε με ιερουργό τον επίσκοπο Ανδρούσης Κωνστάντιο. Ο ιεράρχης χοροστάτησε στον όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε, ενώ προ της απολύσεως ευλόγησε και την πίτα του αγίου Βασιλείου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος εκ των κληρικών του ναού, ο φερώνυμος του εορτάζοντος οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, και ο διάκονος Γεώργιος Βάρσος. Στην ευχαριστιακή σύναξη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ηλιουπόλεως Ιωάννης Πούλος και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Γαβριήλ Αραμπατζής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων