Ενορίες
26 Ιουλίου, 2023

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Εσπερινός Αγίου Παντελεήμονος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. οδού Αχαρνών

Διαδώστε:

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2023 ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της οδού Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Νικολάου Κατσαφαρόπουλου και πλειάδος ιερέων.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον περικαλλή Ιερό Ναό για να τιμήσει την σεπτή μνήμη του Αγίου και να δεηθεί για την ιαματική αρωγή του.

Φέτος στο πλαίσιο της εορτής οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εφέστιο Εικόνα της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, της καλουμένης και «Πεταλιδιώτισσας», Πολιούχου και Προστάτιδος της κωμοπόλεως του Πεταλιδίου που φιλοξενείται στο Ναό μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και χαρακτήρισε ευλογία το γεγονός ότι η ιστορική Εικόνα της Παναγίας Πεταλιδιώτισσας βρίσκεται σήμερα στο Ναό.

«Να βαδίζουμε στο φως των Αγίων» προέτρεψε τους πιστούς ο Θεοφιλέστατος και, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι το μήνυμα του Αγίου σήμερα πρέπει να γίνει οδοδείκτης στη ζωή μας. Καταλήγοντας ευχήθηκε ο τιμώμενος Άγιος να ενισχύσει και να δώσει δύναμη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα.

Διαδώστε: