19/03/2024 19/03/2024 H μνήμη του Αγίου Αλεξίου (Ανθρώπου του Θεού) τιμήθηκε την Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους. Της πανηγυρικής Θείας Ευχαριστίας προέστη ο εορτάζων Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Σταθάκη. Στο κήρυγμά του...
Ενορίες : Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αμπελοκήπων
19 Μαρτίου, 2024 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 15:28

H μνήμη του Αγίου Αλεξίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αμπελοκήπων

Διαδώστε:
H μνήμη του Αγίου Αλεξίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αμπελοκήπων

H μνήμη του Αγίου Αλεξίου (Ανθρώπου του Θεού) τιμήθηκε την Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους.

Της πανηγυρικής Θείας Ευχαριστίας προέστη ο εορτάζων Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Σταθάκη.

Στο κήρυγμά του ο π. Μιχαήλ, αναφέρθηκε τόσο στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στο νόημά της, οσο και στον εορταζόμενο Άγιο Αλέξιο που έγινε ο «Άνθρωπος του Θεού».

Στο τέλος οι πιστοί που είχαν κατακλύσει τον ναό, ευχήθηκαν στον π. Αλέξιο Κουρτέση, ο οποίος με τη σειρά του τους παρακάλεσε να ευχηθούν για εκείνον να γίνει και ο ίδιος «Άνθρωπος του Θεού».

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων