03/11/2022 03/11/2022 Με ιεροπρέπεια πανηγύρισε κατά την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως της Σητείας. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της πόλεως, ιερούργησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους...
Ενορίες : Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Σητείας
03 Νοεμβρίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 21:50

Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Σητείας

Διαδώστε:
Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Σητείας

Με ιεροπρέπεια πανηγύρισε κατά την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως της Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της πόλεως, ιερούργησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα γεγονότα της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου από τη Νικομήδεια, όπου μαρτύρησε, προς τη Λύδδα της Παλαιστίνης για τα εγκαίνια του πρώτου μεγαλοπρεπούς ναού, αλλά και στην εμφανή προστασία και βοήθεια του αγίου προς τους πτωχούς, τους ασθενείς, τους άρχοντες και όλους τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στο εκκλησίασμα να έχει τις πρεσβείες και την προστασία του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσ/τος Σκευοφύλακας π. Εμμανουήλ Αυγουστινάκης, Εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματος Αγίων Κων/νου και Ελένης Σητείας, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης, ιερατικώς προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος ναού, ο Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, Εφημέριος του Ι. Κ. Ναού Αγίας Αἰκατερίνης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο συνταξιούχος Εφημέριος Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Γουλιέλμος, και πολλοί πιστοί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σητείας Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Σκαρβελάκης.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων