24/06/2024 24/06/2024 Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, η φανέρωση στον κόσμο του Τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην ομώνυμη περιοχή της Συκιάς Σιθωνίας, αντίκρυ από τον επιβλητικό Άθωνα. Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Γενικός Αρχιερετικός...
Ενορίες : Αγίας Τριάδος στη Συκιά Σιθωνίας
24 Ιουνίου, 2024 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2024 - 11:44

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Συκιά Σιθωνίας αντίκρυ από τον Άθωνα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Συκιά Σιθωνίας αντίκρυ από τον Άθωνα

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, η φανέρωση στον κόσμο του Τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην ομώνυμη περιοχή της Συκιάς Σιθωνίας, αντίκρυ από τον επιβλητικό Άθωνα.

  • Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Γενικός Αρχιερετικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κασσανδρείας αρχιμ. Ειρηναίος Μιχαηλίδης, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ιστορικού ναού πρωτ. Νικόλαο Παντέα και τον διάκονο Ανδρέα Παντέα.

Αρκετοί πιστοί συμμετείχαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ως άνω ιερό ναό, ενω παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Συθωνίας κ.Αναστάσιος Γεωργιάδης, η Βουλευτής Συριζα κα Κυριακή Μάλαμα, η Πρόεδρος δημοτικης κοινότητας Σιθωνίας κα Μαρία Γκουβελα.

Πριν την απόλυση ο Γενικός Αρχιερατικός π.Ειρηναίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.Νικοδήμου και ο προϊστάμενος του ιερού ναού π. Νικόλαος ευλόγησε και έπειτα διανεμήθηκε το φαγητό (κουρμπάνι) σε όλους τους πιστούς.

Ο ενοριακός ναός του Αγίου Αθανασίου είναι ένα διατηρητέο μνημείο, ο οποίος βρίσκεται εντός του παλαιού οικισμού της Συκιάς στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Στο πέρασμα των χρόνων δέχτηκε επισκευές καθώς ήταν επίκεντρο σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

Πρόκειται για μια τρίκλιτη, ξυλόστεγη βασιλική, με νάρθηκα και γυναικωνίτη. Ο ναός είναι τρισυπόστατος , το κεντρικό του μέρος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αθανάσιο Αλεξανδρείας και στην Αγία Τριάδα, η πρόθεση στον Άγιο Νικόλαο και το Διακονικό στους Αγίους Αναργύρους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων