20/06/2024 20/06/2024 Στις 14 Ιουνίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς, Τσέλιε Σερβίας. Εκ μεταφοράς της εορτής Του, το Σάββατο, 15 Ιουνίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως τελέσθηκε ο Εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου Ελευθερίου Κουτσαυτάκη, Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου...
Ενορίες : Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως
20 Ιουνίου, 2024 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2024 - 13:37

Η εορτή του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς τιμήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Η εορτή του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς τιμήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

Στις 14 Ιουνίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς, Τσέλιε Σερβίας. Εκ μεταφοράς της εορτής Του, το Σάββατο, 15 Ιουνίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως τελέσθηκε ο Εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου Ελευθερίου Κουτσαυτάκη, Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ομίλησε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και Δ/νων Σύμβουλος Ι.Ε.Θ.Π., κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος, με θέμα: «Ο βίος, η πολιτεία, η δράση και το συγγραφικό έργο του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς».

Η Ομιλία του Καθηγητού περιελάμβανε, βάσει της εκδόσεως του Ι.Ε.Θ.Π για τον Όσιο Ιουστίνο, τα σχετικά Μηνύματα, τόσο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄, όσο και Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα. Κατόπιν, παρουσιάσθηκαν από τον ομιλητή, ο οποίος είχε προσωπική γνωριμία με τον Άγιο, τα Βιογραφικά στοιχεία, οι προσωπικές εμπειρίες και τα Αποσπάσματα της διδασκαλίας του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων