Ενορίες
17 Αυγούστου, 2024

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην ομώνυμη ενορία Ταύρου

Διαδώστε:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος το “Πάσχα του καλοκαιριού”, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ταύρο.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος και ομίλησε  αναφερόμενος εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας ως πρότυπο αρετών για όλους τους ανθρώπους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, χοροστάτησε του όρθρου και προηξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος  από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Καρακεχαγιά, του Γεν. Διευθυντή Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α. και εφημέριου του Ναού, Αρχιμανδρίτου π. Ειρηναίου Νάκου, και πλειάδας Ιερέων όμορων ενοριών.
Το Εσπέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός,  τα  εγκώμια της Θεοτόκου ενώπιον του ανθοστόλιστου Επιταφίου Της και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής περιφορά του Επιταφίου και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους του Ταύρου.
Πρόκειται για μία Ενορία της Αττικής, όπου στον περικαλλέστατο Ναό φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα Κύκκου Αττάλειας.
Διαδώστε: