Ενορίες
25 Σεπτεμβρίου, 2023

Η πανήγυρη της Παναγίας Εσφαγμένης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου

Διαδώστε:

Πανηγυρικά τιμήθηκε χθες, Κυριακή Α’ Λουκά, 24 Σεπτεμβρίου 2023, η Σύναξη της Παναγίας Εσφαγμένης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου. 

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Εσφαγμένης είναι πιστό αντίγραφο αυτής η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και βρίσκεται στον ιερό ναό κατόπιν προσφορά του Καθηγουμένου αυτής, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού. 

Στη φετινή σύναξη της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκαν ζωντανά από την ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV, όπως γίνεται κάθε Κυριακή από τον συγκεκριμένο ναό.. Έψαλλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Θεοδώρητο για την παρουσία του στο ναό και τη συμμετοχή του στον εορτασμό της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης.

Διαδώστε: