15/08/2024 15/08/2024 Εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ενορία Κιβερίου την παραμονή Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024.   Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Λεόντιος Ξηνταρόπουλος ο οποίος κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιβέρι προς...
Ενορίες : Κιβερίου Αργολίδος
15 Αυγούστου, 2024 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2024 - 15:38

Η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως στο Κιβέρι Αργολίδος

Διαδώστε:
Η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως στο Κιβέρι Αργολίδος

Εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ενορία Κιβερίου την παραμονή Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024.

 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Λεόντιος Ξηνταρόπουλος ο οποίος κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιβέρι προς ευλογία των κατοίκων.

 

Κατά τον Εσπερινό προσήλθαν ευλαβείς χριστιανοί και από την γύρω περιοχή, αλλά και από μακριά για να πανηγυρίσουν την μεγάλη εορτή και να ζητήσουν τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου.

Στο τέλος της ιεράς λιτανείας ο Εφημέριος της Ενορίας Κιβερίου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μ. Αργολίδος Πρωτ. Πέτρος Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τον προεξάρχοντα π. Λεόντιο Ξηνταρόπουλος Λεόντιος , τους αδελφούς συμπρεσβυτέρους που παραβρέθηκαν στη χαρά και πανήγυρη της Ενορίας Πρωτ. Δημοσθένη Γάτσιο, Εφημέριο της Νέας Κίου, Πρεσβ. Ηλία Ρουμελιώτη, Εφημέριο των Μύλων και τον Πρεσβ. Γεώργιο Τσιούλο, Εφημέριο Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λυών Γαλλίας, αλλά και όλο το πλήθος του κόσμου που προσέτρεξε ώστε να εορτάσει την Θεομητορική εορτή στην Ενορία του Κιβερίου.

Ανήμερα το πρωί πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτ. Πέτρο Αθανασόπουλο ο οποίος μίλησε επίκαιρα για την μεγάλη θεομητορική εορτή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων