Ενορίες
30 Απριλίου, 2023

Ιερά Πανήγυρη της Παναγίας Κύκκου Ταύρου

Διαδώστε:

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε για άλλη μια χρονιά Κυριακή των Μυροφόρων η περίπυστος και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας του Κύκκου, η επιλογεμένη Ατταλειώτισσα , ή τζικο παναγιά, το ιερό κειμήλιο που ιστορείται ως έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και θησαυρίζεται στον Ιερό Ναο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ταύρου, όπου οι πρόσφυγες εκ Μικράς Ασίας διωγμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες , φρόντισαν να διασώσουν την Ιερά εικόνα και να κτίσουν στη περιοχή του Ταύρου περικαλλή Ιερό Ναό στο όνομα της.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ.Αθανάσιος  πλαισιούμενος από τους εφημερίους του ναού , Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτας κ. Ραφαήλ Καρακεχαγιά, Ιερατικό  Προϊστάμενο και κ. Ειρηναίο Νάκο Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσικής της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εν συνεχεία της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος μετά συνοδίας αγήματος  παρουσίας πλήθους πιστού λαού , παρισταμένων  των Πολιτικών και Δημοτικών αρχών  της πόλεως.

  
 
Διαδώστε: