07/12/2021 07/12/2021 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών, Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Άνω Βάθεια Αμαρυνθίων, Δήμου Ερέτριας.  Χθες, Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Σακελλάριου π. Δημητρίου Αργύρη. Παραβρέθηκαν οι τοπικοί...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Αμαρύνθου
07 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:46

Λαμπρός Εορτασμός Αγίου Νικολάου στην Άνω Βάθεια

Διαδώστε:
Λαμπρός Εορτασμός Αγίου Νικολάου στην Άνω Βάθεια

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών, Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Άνω Βάθεια Αμαρυνθίων, Δήμου Ερέτριας. 

Χθες, Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Σακελλάριου π. Δημητρίου Αργύρη. Παραβρέθηκαν οι τοπικοί άρχοντες και μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας μοιράστηκε ευλογημένο ρεβυθόρυζο προς όλους τους πιστούς, μερίμνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.

Το προηγούμενο απόγευμα (5ης Δεκεμβρίου) είχε τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρου Ευσταθίου, Γενικού αρχιερατικού επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, των εθελοντών Ε.Σ.Δ.Ε των πιστών των προσελθόντων εν συνεχεία έλαβε χώρα η Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων