16/09/2024 16/09/2024 Απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου ετοιμάζεται να υποδεχθεί ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης από τις 21 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.  Τις ημέρες του της παραμονής του ιερού λειψάνου στο Ναό, θα διεξαχθεί παράλληλα συνέδριο αναφορικά με τα “Αρεοπαγιτικά έργα”. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ενορίας: Μετά την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου,...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 16:11

Λείψανο Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα υποδεχθεί ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης

Διαδώστε:
Λείψανο Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα υποδεχθεί ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης

Απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου ετοιμάζεται να υποδεχθεί ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης από τις 21 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Τις ημέρες του της παραμονής του ιερού λειψάνου στο Ναό, θα διεξαχθεί παράλληλα συνέδριο αναφορικά με τα “Αρεοπαγιτικά έργα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ενορίας:

Μετά την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου, που κατέστρεψε μεγάλο μέρος από τον εναπομείναντα δασικό πλούτο  της Πεντέλης καθώς και αρκετά από τα σπίτια των ενοριτών μας, υποδεχόμαστε στον Ιερό Ναό μας με την ευλογία του Μακαριωτάτου ποιμενάρχου μας Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’,  το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00, το Ιερό απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου από την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους,  όπου θα παραμείνει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Φιλοξενώντας η ενορία μας  το ιερό Λείψανό του Αγίου Διονυσίου, ελπίζουμε η χάρις του να μας ενδυναμώσει και να χαρίσει στους πονεμένους ενορίτες μας την παρηγοριά που έχουν ανάγκη στην δύσκολη αυτή περίοδο. Επίσης, το συνέδριο που θα διεξαχθεί τις ημέρες του προσκυνήματος αναφορικά με “τα Αρεοπαγιτικά έργα” θα πλουτίσει τις γνώσεις μας για την Πεντέλη που “έχτισε” τον Παρθενώνα, για την συνάντηση του Αποστόλου Παύλου με τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και τον Ελληνισμό, καθώς και την πορεία της Εκκλησίας έως και τις ημέρες μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων