21/04/2023 21/04/2023 Μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης χαράς τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου 2023  ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας στο γραφικό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στη Λευκάδα. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται έξω από την πόλη της Λευκάδας δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας -Νυδριού στην περιοχή Μεγάλη Βρύση. Οικοδομήθηκε κατά το έτος 1735 από τον ιερομόναχο...
Ενορίες : Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Λευκάδας
21 Απριλίου, 2023 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2023 - 19:02

Ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο εκκλησάκι στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο εκκλησάκι στη Λευκάδα

Μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης χαράς τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου 2023  ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας στο γραφικό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στη Λευκάδα.

Ο Ιερός Ναός βρίσκεται έξω από την πόλη της Λευκάδας δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας -Νυδριού στην περιοχή Μεγάλη Βρύση.

Οικοδομήθηκε κατά το έτος 1735 από τον ιερομόναχο Κύριλλο Μαρκόπουλο. Τον Αναστάσιμο Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής μετά του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Κοσμά και του ευλαβεστάτου Διακόνου π. Βασιλείου Μαγκανάκη.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε ο εφημέριος Κατούνας Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Βασίλειος Κακλαμάνης με μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων