Ενορίες
13 Οκτωβρίου, 2024

Ο Αχελώου Νήφων στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου

Διαδώστε:

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αχελώου κ. Νήφων, ο οποίος λειτούργησε ως Αρχιερεύς στον Ιερό Ναό και την ενορία όπου βαπτίστηκε και υπηρέτησε για 16 χρόνια.

Ο Θεοφιλέστατος ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Τριαδικό Θεό και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ για την ευλογία που του επεφύλαξαν για την εκλογή και χειροτονία του ως Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Φαλήρου, δέχθηκε τις ευχές των μέχρι πρότινος συνεφημερίων του και του λαού του Νέου Φαλήρου καθώς και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Χίου και Ψαρρών κ. Μάρκου ο οποίος και παρευρέθηκε ως συμπροσευχόμενος στο Άγιο Βήμα.

Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χίου με λιτά λόγια εξέφρασε την χαρά για την προαγωγή του Θεοφιλεστάτου στον οποίο και έδωσε, μαζί με την πρόσκληση του για να παρευρεθεί στην πανήγυρι των Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου, σετ εγκολπίων σε ένδειξη τιμής χαράς και αδιαπτώτου εκτιμήσεως προς το πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου.

Εν συνεχεία ο Θεοφιλέστατος τέλεσε τον Αγιασμό των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας, ενώ στο τέλος ευχαρίστησε τους Ιερείς και συνεργάτες του που όλα αυτά τα χρόνια του συμπαραστάθηκαν στο έργο για την διαποίμανση του γεώργιου του Νέου Φαλήρου. Στο τέλος με το αντίδωρο και τα γλυκά δέχθηκε τις ευχές των παρευρισκόμενων ενοριτών.

 

Διαδώστε: