Ενορίες
26 Οκτωβρίου, 2024

Ο Γρεβενών Δαυίδ στο Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Διαδώστε:

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, εψάλη εχθές, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, προστάτου και εφόρου της ενορίας του ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού, μεγάλο αριθμό Ιερέων και πλήθος αναρίθμητων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συνεορτάσουν τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, των Μελών Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συνεργατών Ποιμαντικού Έργου και όλων των πιστών.

Έψαλαν με υποδειγματικό τρόπο, οι πολυμελείς βυζαντινοί χοροί του Ιερού Ναού, υπό τη διεύθυνση των Πρωτοψαλτών κ.κ. Γεωργίου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Να σημειωθεί ότι στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν εκπρόσωποι, Ευρωκοινοβουλίου, Εθνικού Κοινοβουλίου και της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία με λειτουργό και ομιλητή, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιώς.

Έψαλε χορός ψαλτών με τους Πρωτοψάλτες κ.κ. Τριανταφυλλόπουλο Δημήτριο, Μασουράκη Νικόλαο, Σαράντη Χρήστο και Καρβέλα Γεώργιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Διαδώστε: