Ενορίες
29 Ιουλίου, 2024

Ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Άνω Γαυρίου τίμησε τους Ιεροψάλτες και την ευεργέτιδά του

Διαδώστε:

Με μια σεμνή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή τελετή, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 στον αύλιο χώρο του νεόδμητου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, με πρωτοβουλία του Εφημερίου του, Αρχιμανδρίτη Καλλινίκου Τσούση, τιμήθηκαν οι δύο επί δεκαετίες διακονούντες τα Αναλογία του Ναού, κ.κ. Γιαννούλης Στρατής, επί συντάξει Θεολόγος, και Νικόλαος Γιαννιάς, και η Ευεργέτιδα του Ναού κα Χρυσάνθη Μραΐλα.

Στην τελετή, κατά την οποία εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε Χορωδία εξ Αθηνών, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων Γαυρίου και Άνω Γαυρίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί, ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, ο Υποδιοικητής της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου και Αξιωματικοί, και πολλοί Άνδριοι.

Την εκδήλωση προλόγισε λίαν επιτυχώς ο Εφημέριος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Τσούσης, ενώ για τον βίο και την πολιτεία των τιμωμένων Ιεροψαλτών ομίλησε ο Ιεροψάλτης Φαρμακοποιός κ. Γιαννόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος και απένειμε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στους τιμηθέντες, υπογράμμισε το χρέος των ανθρώπων να τιμούν και να αναγνωρίζουν τις αρετές των συνανθρώπων τους, προσθέτοντας ότι «ο τιμών τιμάται» τελικά, ευχαρίστησε δε και συνεχάρη για την πρωτοβουλία του αυτή και την εν γένει διακονία του τον Αρχιμανδρότη Καλλίνικο Τσούση, τον οποίο χαρακτήρισε Κληρικό με ήθος και εκκλησιαστικό φρόνημα, φιλόπονο και φιλόκαλλο!

 

 

Διαδώστε: