10/10/2023 10/10/2023 Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ παρέστη χθες και μίλησε με θέμα «Καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, στο πλαίσιο των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης. Τον Σεβασμιώτατο παρουσίασε στους πιστούς ο Προϊστάμενος του...
Ενορίες : ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ
10 Οκτωβρίου, 2023 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2023 - 8:27

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Εδέσσης στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ παρέστη χθες και μίλησε με θέμα «Καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, στο πλαίσιο των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης.

Τον Σεβασμιώτατο παρουσίασε στους πιστούς ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, ο οποίος του μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την αποδοχή της προσκλήσεώς του.

Ο Σεβασμιώτατος γνωστός για την ιδιαίτερη αγάπη στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου αλλά και ποιητής του «Παρακλητικού Κανόνος εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλυζουσαν», θεώρησε μεγάλη τιμή και ευλογία να παραστεί στον Ιερό Ναό να αναπτύξει το ως άνω θέμα στους προσελθόντες πιστούς χριστιανούς με απλό και ταυτόχρονα μεστό και εγκάρδιο-όπως συνηθίζει-λόγο, ευχαριστώντας κατ’αρχάς τον Σεβασμιώτατο κ. Δανιήλ για την πρόσκληση.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία:

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια, θα ομιλήσει ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος Γρηγόριος από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους με θέμα «Καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός».

– ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ έως 28 Οκτωβρίου 2023 τελούνται:

· Θεία Λειτουργία 7:00 έως 9:00 το πρωί

· 11:00 πμ και 6:00 μμ : Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων