Ενορίες
25 Αυγούστου, 2020

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας στη πανήγυρη του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφιδνών

Διαδώστε:

Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, ο οποίος πανηγυρίζει στην απόδοση της Εορτής, στις 23 Αυγούστου.

Ο κ. Θεοδώρητος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό το Σάββατο το απόγευμα, στον οποίο κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου:

«η Παναγία δεν είναι μόνο η Μητέρα του Χριστού αλλά και η Μητέρα των Χριστιανών. Ιδιαίτερα ο ελληνικός λαός, όπως και τον Δεκαπενταύγουστο, εόρτασε ολόκληρη η Ελλάδα και εξέφρασε τον σεβασμό της και τις ευχαριστίες της προς την Κυρία Θεοτόκο. Η σωτηρία και η λύτρωση του ανθρώπου δεν είναι έργο μονομερές άλλα χρειάζεται και η συνεργασία του ανθρώπου με τον Θεό, για να πετύχει την υπέρβαση από τα ανθρώπινα προς τα ουράνια. Η υπακοή της Παναγίας έρχεται σε αντίθεση με την ανυπακοή των πρωτοπλάστων. Για εμάς τους Έλληνες η Κυρία Θεοτόκος υπήρξε πάντα προστάτης και βοηθός. Και εμείς εκφράσαμε δια μέσου των αιώνων το σεβασμό μας προς την Ελευθερώτρια, προς την Υπέρμαχο Στρατηγό».

Διαδώστε: