10/10/2022 11/10/2022 Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννου. Επίσης συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης υπεύθυνος της Ποιμαντικής Μέριμνας  Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ηλίας Δροσίνης και ο Ζακυνθινής καταγωγής εφημέριος π. Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης. Προ της Απολύσεως και...
Ενορίες : Ζωοδόχος Πηγή Αθηνών
10 Οκτωβρίου, 2022 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2022 - 0:05

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννου.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης υπεύθυνος της Ποιμαντικής Μέριμνας  Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ηλίας Δροσίνης και ο Ζακυνθινής καταγωγής εφημέριος π. Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης.

Προ της Απολύσεως και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε το τριετές Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ζακυνθινού Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεράσιμου Σκαλτσή, που υπηρέτησε στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Μητρόπολη Γαλλίας (Γκρενόμπλ) τα τελευταία 14 έτη.

Παρευρέθηκαν πλήθος φίλων εκ Ζακύνθου μεταξύ των οποίων ο Ιατρός Π. Τσαφταρίδης, ο Δικηγόρος κ. Γκούσκος, ο καθηγητής μουσικής
Ν. Τσαφταρίδης

Παρέστησαν επίσης ο νομικός και τέως υπουργός εξωτερικών κ. Μ. Μπόλαρης, κ. Σ. Παπανικολάου (Πτέραρχος ε.α.), κ. Νάγια Μήλου πρόεδρος  συλλόγου φίλων της Μητροπόλεως Ζάμπιας,” ο Σπορέας”, η Πρόξενος της Ζάμπιας στην Ελλάδα κ Ρουζ Τσιζη, ο Δρ Σωκράτης Παπαγεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας στο ΕΚΠΑ και στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι ΟΤΑ , στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ,του διπλωματικού σώματος, μέλη της Βουλής των Ελλήνων, όπως επίσης και αγαπημένοι φίλοι και γνωστοί από Ν. Αφρική, Μοζαμβίκη και Ζάμπια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων