07/05/2023 11/05/2023 Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 στις 19:00, έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή πιστού αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους τον οποίο θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ. Οι εορτασμοί «Κωνσταντίνεια 2023» θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό...
Ενορίες : Ι.Μ.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
07 Μαΐου, 2023 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 18:53

Ο Πειραιάς θα υποδεχθεί αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου

Διαδώστε:
Ο Πειραιάς θα υποδεχθεί αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 στις 19:00, έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή πιστού αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους τον οποίο θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ.

Οι εορτασμοί «Κωνσταντίνεια 2023» θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς από 6-28 Μαΐου με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κατά τους εορτασμούς αυτούς μάλιστα, θα φιλοξενηθεί στο Ναό η Τιμία Κάρα της Αγίας Μαρίνης από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η οποία θα τεθεί σε προσκύνηση από 12-26 Μαΐου.

Την Κυριακή 7 Μαΐου το πρωί μετά το πέρας της Α’ Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αγιασμός και θα ακολουθήσει λιτανεία των ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τα οποία θα τεθούν σε προσκύνηση καθ΄όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στις 19:00 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης και στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το μουσικό σύνολο «Legato» με υπεύθυνη την κα Ελένη Τσαγκαράκη και τη χορωδία «Μουσικές δημιουργίες» με υπεύθυνη την κα Ζαννέτα Καλοσκάμη, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού

 

(Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων