20/09/2024 20/09/2024 Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (Δήμου Αγίου Δημητρίου), θα λάβει χώρα στις 18.00 η πανηγυρική υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερωνύμου, και πλειάδος κληρικών, των χαριτοβρύτων ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Τα ιερά Λείψανα θα κομίσει στον...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου
20 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2024 - 15:13

Ο βυζαντινός χορός “Τρόπος” στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου

Διαδώστε:
Ο βυζαντινός χορός “Τρόπος” στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (Δήμου Αγίου Δημητρίου), θα λάβει χώρα στις 18.00 η πανηγυρική υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερωνύμου, και πλειάδος κληρικών, των χαριτοβρύτων ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Τα ιερά Λείψανα θα κομίσει στον Ιερό Ναό ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέρων Εφραίμ.

Στην συνέχεια θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού, και στις 21.30΄ ιερά αγρυπνία (ακολουθίες όρθρου και Θείας Λειτουργίας).

Στις ακολουθίες θα ψάλει ο Β. Χ. ΤΡΟΠΟΣ χωρισμένος σε δύο ημιχόρια: το δεξιό θα διευθύνει ο χοράρχης, Δάσκαλος της Ψαλτικής Τέχνης και Πρωτοψάλτης, Κωνσταντίνος Αγγελίδης, και το αριστερό ο Πρωτοψάλτης Εμμανουήλ Αβραάμ.

Λειτουργός και ομιλητής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, Μετοχιάρης της Ιεράς Μονής Αστερίου Υμηττού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων