Ενορίες
29 Οκτωβρίου, 2022

Ολονύκτια αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Σκέψης στον Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου Πειραιά

Διαδώστε:

Για 19η συνεχόμενη χρονιά στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Πειραιώς τελέστηκε επί τη εορτή της Φωτοφόρου Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου ολονύκτιος αγρυπνία από τις 20:00 η ώρα της Πέμπτης 27ης Οκτωβρίου έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής 28ης (6:30 η ώρα).

Η ολονυκτία τελέστηκε κατά το αγιορείτικο τυπικό, όπου προηγήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετά λιτής και αρτοκλασίας. Στον Όρθρο εψάλη μετά πάσης μεγαλοπρεπείας το πλήρες Κοντάκιον της εορτής μετά Χαιρετισμών και ο Ασματικός κανών προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθως τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Κατά την διάρκεια της ολονυκτίου αγρυπνίας προέστη ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αστερίου Καισαριανής Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και τους ιερείς του Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με τις φροντίδες του προϊσταμένου του Ναού Αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Βαμβακάρη παρατέθηκε εορταστική τράπεζα σε όλους τους παρισταμένους πιστούς, ώστε μετά την πνευματική τροφή να δοθεί και η αρμόζουσα υλική.

Διαδώστε: