29/06/2024 29/06/2024 Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28ης Ιουνίου 2024 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος και συνιερούργησαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Ντούβαλης και πολλοί ιερείς από τις γειτονικές Μητροπόλεις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και...
Ενορίες : Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας
29 Ιουνίου, 2024 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2024 - 9:10

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Απόστολου Παύλου Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Απόστολου Παύλου Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28ης Ιουνίου 2024 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος και συνιερούργησαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Ντούβαλης και πολλοί ιερείς από τις γειτονικές Μητροπόλεις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και Άρτης, αλλά και από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Τον Δήμο Αμφιλοχίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Σάκης Τορουνίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Γαλάνης, οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές.

Την κοινότητα Μενιδίου εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Κακαράντζας.

Πριν την αρτοκλασία, προηγήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αποστόλου Παύλου στους δρόμους του Μενιδίου, την οποία ακολούθησε πλήθος κόσμου.

Τον τόνο έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμφιλοχίας υπό τον μαέστρο κ. Γιώργο Τσόγκα.

Συμμετείχαν γυναίκες και κορίτσια από τον Σύλλογο Γυναικών Μενιδίου «Ερωδιός», υπό την Πρόεδρο κ. Ναυσικά Σκεντέρη.

Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας συμμετείχε και αντιπροσωπεία από το Πέτα Άρτας.

Μετά τη Λιτανεία τελέστηκε Ιερά Αρτοκλασία στον περίβολο του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων