27/07/2024 27/07/2024 Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου και Ενδόξου και Ιαματικού Παντελεήμονος με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην παραθεριστική Παραλία Αυλίδος (Δράμεσι). Τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινός τέλεσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Θωμά Τανάγρας και Δερβενοχωρίων Οικονόμος π. Γεώργιος Μανωλόπουλος, εφημέριος Αγίου Θωμά, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος Οικονόμος Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, εφημέριος του...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδος
27 Ιουλίου, 2024 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2024 - 12:57

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Παντελεήμονος στην Παραλία Αυλίδος

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Παντελεήμονος στην Παραλία Αυλίδος

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου και Ενδόξου και Ιαματικού Παντελεήμονος με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην παραθεριστική Παραλία Αυλίδος (Δράμεσι).

Τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινός τέλεσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Θωμά Τανάγρας και Δερβενοχωρίων Οικονόμος π. Γεώργιος Μανωλόπουλος, εφημέριος Αγίου Θωμά, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος Οικονόμος Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, εφημέριος του Ιερού Ναού, καθώς επίσης και ιερείς από την επαρχία Αυλίδος Δροσιάς Χαλκίδος και Τανάγρας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Θωμά Τανάγρας και Δερβενοχωρίων π. Γεώργιος Μανωλόπουλος ο οποίος μετέφερε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Παντελεήμονος δια του αίματος του αλλά και στο μαρτύριο της συνειδήσεως των Ορθοδόξων.

Μετά το πέρας του Pανηγυρικού Eσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εικόνος με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων καθώς επίσης την εορτή τίμησαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο Αντιδήμαρχος Αυλίδος κ. Ελευθέριος Λειβαδίτης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Παραλίας Αυλίδος κ. Σπυρίδων Μαντής και πλήθος πολλών πιστών απο την περιοχή της Αυλίδος.

Εκ του αναλογίου τους ύμνους απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Χρήστος Σαμπάνης του Ιερού ΝΒαού κ. Κωνσταντίνος Μάτζαρης Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων Χαλκίδος και οι κ. Ευάγγελος Ταμπουρατζής κ. Λουκάς Μπουραντάς Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Άρματος Θηβών.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον πάλαι ποτέ Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Παραλίας Αυλίδος.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων