Ενορίες
02 Μαΐου, 2023

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μίστρου Διρφύων

Διαδώστε:

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του εν αγίοις πατρός Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του. Χθες τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον φερώνυμο Ιερό Ναό της ενορίας του Μίστρου Διρφύων.

Συμμετείχαν ο Πανοσ Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Χασάν εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Πάλλιουρα Διρφύων, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διρφύων Πρωτοπρ Εμμανουήλ Βιολάκης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Πισσώνα Διρφύων, ο Οικονόμος Εμμανουήλ Νταλλαρής εφημέριος ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών, και ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Κορόζης εφημέριος του ιερού ναού.

Πριν την απόλυση ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διρφύων π. Εμμανουήλ μίλησε περιληπτικά για τον βίο του Αγίου Αθανασίου και ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μίστρου κ. Ηρακλής Τσώκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κύμης και υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, τοπικοί φορείς και οι πιστοί της ενορίας.

Φωτογραφίες  Γεώργιος Σπανός.
Δημήτριος Πετρογιάννης
Διαδώστε: