Ενορίες
10 Μαΐου, 2023

Πανηγύρισε ο Ενοριακός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις Ανθήλης

Διαδώστε:

Μέσα στην χαρά του Αναστάντος Ιησού πανηγύρισε ο Ενοριακός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις Ανθήλης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προέστη ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αρχιμανδρίτης Ηρωδίων Ρίζος, ο όποιος κύρηξε και το Θείο λόγο. Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κος Ευθύμιος Καραΐσκος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πλήθος λαού και ευλαβείς προσκυνητές.

Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων. Την Ιερή εικόνα συνόδευαν ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές όλα τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανθήλης, τα οποία μετά το τέλος της περιφοράς παρουσίασαν παραδοσιακούς χώρους.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προέστη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτισος, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος. Συλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Βαρθολομαίος Κάσσης και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ευάγγελος Τσιούμας.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθη ο Υπουργός παρά τον Πρωθυπουργό κος Ιωάννης Οικονόμου, πλήθος πολιτευτών, συμμετείχαν το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο της κωμοπόλεως και πλήθος ευλαβών πιστών.

Διαδώστε: