06/08/2024 06/08/2024 Στις 6 Αυγούστου, ημέρα που η Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στον οικισμό Άνω Μάμουλα Δ.Δ. Γυμνού του Δήμου Ερέτριας στην Εύβοια. Την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024, εν όψει της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Μπασινάς Εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως...
Ενορίες : Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Άνω Μαμούλων Ευβοίας
06 Αυγούστου, 2024 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2024 - 23:30

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Άνω Μάμουλα Ευβοίας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Άνω Μάμουλα Ευβοίας

Στις 6 Αυγούστου, ημέρα που η Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στον οικισμό Άνω Μάμουλα Δ.Δ. Γυμνού του Δήμου Ερέτριας στην Εύβοια.

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024, εν όψει της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Μπασινάς Εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού.

Στην ομιλία του ο π. Ρωμανός αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της Θείας Μεταμορφώσεως ως το σταθερό θεμέλιο της ελπίδας μας για τη μεταμόρφωση ολόκληρης της ζωής μας που τώρα είναι γεμάτη αγώνες, θλίψεις, φόβου σε μια ζωή άφθαρτη και θεϊκή.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Ρωμανού Μπασινά.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Νικόλαος Γουρνής, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μητρολιός και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Μάμμουλα καθώς επίσης πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η διανομή του καθιερωμένου πατροπαράδοτου παραδοσιακού κεσκεσίου με την χορηγία του Συλλόγου των Απανταχού Άνω Μαμουλαίων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Ηρακλής Κοκκάλας – Γεώργιος Κοντογιάννης – Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων