Ενορίες
12 Σεπτεμβρίου, 2024

Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς για το προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου

Διαδώστε:

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά (έναντι του Δημοτικού Θεάτρου), το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, για να προσκυνήσουν τα τεμάχια του Τιμίου Ξύλου και τεμάχιο εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, αλλά και να ακούσουν τον μελιστάλακτο, αγιοπνευματικό και χαρισματικό λόγο του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη.

Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς για προσκύνημα έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Στην ομιλία του αρχικά αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο και για ποιο λόγο τιμούμε τόσο πολύ το πρόσωπό Της.

Έπειτα έκανε μια αναφορά στον θαυματουργό Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όπου μέσα σε λίγα λεπτά ανέφερε το πώς από καταραμένο ξύλο, μετατράπηκε σε Ξύλο ζωής και σωτηρίας.

Επιπλέον αναφέρθηκε, πώς ο Γέροντας Νεκτάριος απέκτησε το Τίμιο Ξύλο, καθώς και για τα πρώτα θαύματα που έκανε το Τίμιο Ξύλο, όπου θεράπευσε καρκινοπαθείς, ανάπηρη γυναίκα που σηκώθηκε, παιδιά που δεν μιλούσαν και μίλησαν, άτεκνα ζευγάρια που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν και με την βοήθεια του Τιμίου Ξύλου απέκτησαν παιδί ή παιδιά κ.α.

Τέλος αναφέρθηκε στην αγιότητα, στη Χάρη και ευλογία που λαμβάνουμε από την προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, καθώς και όλων των Αγίων. Και αυτή την αγιότητα αγωνιζόμαστε κι εμείς στη ζωή μας να λάβουμε με τη Χάρη και δωρεά του Θεού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας που κράτησε για πάνω από 40 λεπτά, το κοινό είχε καθηλωθεί από τον ουράνιο και θεοστάλακτο λόγο του Γέροντα Νεκταρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2024, θα τελεστεί και αγιασμός με το Τίμιο Ξύλο, που θα είναι πανίσχυρο όπλο κατά των πονηρών πνευμάτων.

 

Διαδώστε: