07/07/2024 07/07/2024 Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην ενορία του οικισμού Μόρφας Παραλίας Αυλίδος με επίκεντρο της εορτής τον φερώνυμο Ιερό Ναό. Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίο ετέλεσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος Οικονόμος π. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου...
Ενορίες : Ι.Ν, Αγίας Κυριακής Παραλίας Αυλίδος
07 Ιουλίου, 2024 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2024 - 13:15

Πλήθος πιστών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Παραλίας Αυλίδος

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Παραλίας Αυλίδος

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην ενορία του οικισμού Μόρφας Παραλίας Αυλίδος με επίκεντρο της εορτής τον φερώνυμο Ιερό Ναό.

Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίο ετέλεσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος Οικονόμος π. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδος ο Οικονόμος π. Ανέστης Τοπούζης εφημέριος ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλοχωρίου – Παντειχίου ο Σακελλάριος π. Σταύρος Μαρίνος εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Άρματος Θηβών και ο Οικονόμος π. Αντώνιος Πολίτης εφημέριος του Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος π. Κωνσταντίνος μετέφερε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και εν συνεχεία αναφέρθηκε περιληπτικά στον βίο της Αγίας Κυριακής.

Την εορτή τίμησαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα ο Αντιδήμαρχος Αυλίδος κ. Ελευθέριος Λειβαδίτης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Παραλίας Αυλίδος κ. Σπυρίδων Μαντής ο Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Σταύρος Μακαρίου καθώς επίσης πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Αυλίδος.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Eσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας της Αγίας Κυριακής την οποία συνόδεψαν παιανίζοντας η Φιλαρμονική των Δήμου Χαλκιδέων.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων