22/10/2021 22/10/2021 Προεόρτιος αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου έλαβε χώρα χθες το απόγευμα (Πέμπτης 21ης Οκτωβρίου) στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην ενορία του Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου, γενέτειρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Πριν την έναρξη της αγρυπνίας προηγήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Αγίου Ιωάννη Αλιβερίου
22 Οκτωβρίου, 2021 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2021 - 10:02

Προεόρτιος Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο Αλιβερίου

Διαδώστε:
Προεόρτιος Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο Αλιβερίου

Προεόρτιος αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου έλαβε χώρα χθες το απόγευμα (Πέμπτης 21ης Οκτωβρίου) στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην ενορία του Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου, γενέτειρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Πριν την έναρξη της αγρυπνίας προηγήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, το οποίο εκόμισαν, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο, Ελευθέριο Σταμπέλο.

Ακολούθησε η κατανυκτική προεόρτιος αγρυπνία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου π. Νικοδήμου μετά των συμμετεχόντων ιερέων: του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρεσβύτερου Ελευθερίου Σταμπέλου, του Πρεσβύτερου Ανάργυρου Τσιπόκα, εφημερίου Πετριών και του Πρωτοπρεσβύτερου Ευαγγέλου Βογιατζή, εφημερίου της ενορίας.

Τους ύμνους της αγρυπνίας απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης με τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Νικόλαου Ερέτριας, κ. Δημήτριο Πετρογιάννη και εξ αριστερών ο Αναγνώστης-Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων, κ. Αναστάσιος Ρέτσας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων