14/10/2024 14/10/2024 Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Μελετίου του Πηγά, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Του μυστηρίου της αναιμάκτου Μυσταγωγίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην ευαγγελική περικοπή του Σπορέως και αναφερόμενος στα ζιζάνια, ανέλυσε το ζήτημα των αιρέσεων...
Ενορίες : Αγίου Νείλου Πειραιώς
14 Οκτωβρίου, 2024 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2024 - 8:44

Προικοννήσου Ιωσήφ: Συνεχιστής του έργου των Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων ο Άγιος Μελέτιος Πηγάς

Διαδώστε:
Προικοννήσου Ιωσήφ: Συνεχιστής του έργου των Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων ο Άγιος Μελέτιος Πηγάς

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Μελετίου του Πηγά, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Του μυστηρίου της αναιμάκτου Μυσταγωγίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην ευαγγελική περικοπή του Σπορέως και αναφερόμενος στα ζιζάνια, ανέλυσε το ζήτημα των αιρέσεων στην Εκκλησία. Η εικονομαχία ουσιαστικά συγκεφαλαίωνε όλες τις μέχρι τότε εμφανισθείσες αιρέσεις. Εξήρε, λοιπόν, το έργο και τον αγώνα των θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Μελέτιο Πηγά. Ο Άγιος Μελέτιος Πηγάς αποτελεί συνεχιστής του έργου των Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων και ισάξιος των παλαιών Πατέρων της Εκκλησίας. Αγωνίστηκε εναντίον των αιρέσεων του παπισμού και του προτεσταντισμού. Με τους αγώνες του, στερεώθηκε η Ορθοδοξία στα σλαβικά γένη και αποκρούσθηκε εξουνιτισμός τους.

Κλείνοντας το κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία της διδασκαλίας των Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας για τη σωτηρία των μελών της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων