31/08/2024 31/08/2024 Σε προσκύνηση θα τίθενται αύριο Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ιερό λείψανο και τμήμα εκ του ράσου του Οσίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου, τα οποία θησαυρίζονται μαζί με την ιερά του εικόνα στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου, ήδη από το έτος 2009.   Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του...
Ενορίες : Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης
31 Αυγούστου, 2024 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2024 - 15:10

Προσκύνηση Ιερού Λειψάνου Οσίου Χριστοφόρου Παπουλάκου στη Σαντορίνη

Διαδώστε:
Προσκύνηση Ιερού Λειψάνου Οσίου Χριστοφόρου Παπουλάκου στη Σαντορίνη

Σε προσκύνηση θα τίθενται αύριο Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ιερό λείψανο και τμήμα εκ του ράσου του Οσίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου, τα οποία θησαυρίζονται μαζί με την ιερά του εικόνα στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου, ήδη από το έτος 2009.

 

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά τη Συνεδρία της 29ης Αυγούστου 2024 αποφάσισε να κατατάξει στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας τον Όσιο Χριστοφόρο (Παναγιωτόπουλο) τον «Παπουλάκο», ο οποίος δεδομένου ότι κατά το έτος 1854 διετέλεσε επί μακρόν εξόριστος στη Σαντορίνη, συγκαταλέγεται και στο Αγιολόγιο της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η μνήμη του τιμάται στις 18 Ιανουαρίου, ημέρα της οσιακής κοιμήσεώς του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων