Ενορίες
17 Σεπτεμβρίου, 2024

Στη Νέα Πεντέλη απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου από το Άγιον Όρος

Διαδώστε:

Μετά την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου, που κατέστρεψε μεγάλο μέρος από τον εναπομείναντα δασικό πλούτο της Πεντέλης, καθώς και αρκετά από τα σπίτια των ενοριτών, ο Ιερός Ναός Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής στη Νέα Πεντέλη θα υποδεχθεί με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18:00, το Ιερό απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου από την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, όπου θα παραμείνει έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Με τη φιλοξενία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου, η Ενορία εκφράζει την ελπίδα η χάρις του να ενδυναμώσει και να χαρίσει στους πονεμένους ενορίτες την παρηγοριά που έχουν ανάγκη στην δύσκολη αυτή περίοδο.

Επίσης, το αγιολογικό συνέδριο που θα διεξαχθεί τις ημέρες του προσκυνήματος αναφορικά με «τα Αρεοπαγιτικά έργα» θα πλουτίσει τις γνώσεις των συμμτετεχόντων για την Πεντέλη που «έχτισε» τον Παρθενώνα, για την συνάντηση του Αποστόλου Παύλου με τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και τον Ελληνισμό, καθώς και την πορεία της Εκκλησίας έως και τις ημέρες μας.

Διαδώστε: