20/11/2023 21/11/2023 Στις 21 Νοεμβρίου η Eκκλησία εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο φερώνυμος Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Πορτοκαλούσας) στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση...
Ενορίες : Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Νέας Τύρινθας Αργολίδας
20 Νοεμβρίου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 0:51

Στόλισαν και φέτος με πορτοκάλια τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Διαδώστε:
Στόλισαν και φέτος με πορτοκάλια τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Στις 21 Νοεμβρίου η Eκκλησία εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο φερώνυμος Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Πορτοκαλούσας) στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση και εν συνεχεία ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας.

Μετά το πέρας της ακολουθίας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την εορτή του πορτοκαλιού το οποίο είναι και το κύριο προϊόν παραγωγής της Νέας Τίρυνθας. Για αυτό κάθε χρόνο οι κάτοικοι του χωριού φέρνουν στο ναό πορτοκάλια και τον στολίζουν με αυτά.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το τμήμα Αρτοποιείας και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας Αργολίδας οι οποίοι παρασκεύασαν διάφορα κεράσματα από πορτοκάλι.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέου Ροεινού και το χορευτικό τμήμα Ποντίων.

Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ., θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Το απόγευμα και ώρα 5 μ.μ θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων