07/06/2024 07/06/2024 Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου προς ευλογία των ασθενών και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μεταφέρθηκαν με λιτανεία τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολαόυ και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024. Τα λείψανα των Αγίων βρίσκονται στην Αργολίδα για ολιγοήμερο προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, Πρόνοιας Ναυπλίου. Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων πραγματοποιήθηκε...
Ενορίες : Αγίας Τριάδος Πρόνοιας Ναυπλίου
07 Ιουνίου, 2024 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2024 - 14:15

Τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης με λιτανεία στο Νοσοκομείο Ναυπλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης με λιτανεία στο Νοσοκομείο Ναυπλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου προς ευλογία των ασθενών και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μεταφέρθηκαν με λιτανεία τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολαόυ και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Τα λείψανα των Αγίων βρίσκονται στην Αργολίδα για ολιγοήμερο προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, Πρόνοιας Ναυπλίου. Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Η παραμονή των λειψάνων θα είναι μέχρι την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Τα Ιερά λείψανα των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, μεταφέρθηκαν για προσκύνημα στην Αργολίδα στην ορεινή Φρέγκαινα , τις Κοκκίναδες Λυγουριού και τώρα βρίσκονται στο Ναύπλιο. Ο Άγιος Ραφαήλ, ο Άγιος Νικόλαος και η μικρή δώδεκα μόλις χρονών Ειρήνη μαρτύρησαν την ίδια μέρα με βασανιστικό θάνατο. Η εκκλησία μας τους ονόμασε αγίους και νεομάρτυρες. Η Κάρα και το μεγαλύτερο μέρος των Λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ βρίσκονται στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στην Θερμή Μυτιλήνης.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 21:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης καθώς και της Αγίας μάρτυρος Καλλιόπης.

Ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος, χτίστηκε με απόφαση του ίδιου του Καποδίστρια το 1836 και κοσμεί αρχιτεκτονικά την Πρόνοια με το σχέδιο της να εντυπωσιάζει, καθώς είναι μονόχωρη βασιλική, σχέδιο που δεν το συναντάς εύκολα.

 

   

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων