Ενορίες
10 Αυγούστου, 2024

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας στις 22-23 Αυγούστου

Διαδώστε:

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάζει η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Προυσιωτίσσης και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας μας, πιστό αντίγραφο της οποίας, φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας.

  • Την Πέμπτη το βράδυ, παραμονή της εορτής, 22 Αυγούστου 2024, και ώρα 20:30, κλήρος και λαός θα έχει την ευλογία να υποδεχθεί τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Προστάτου και Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παραβόλας, ενώ εν συνεχεία από 21:00 έως 00:30 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας και μετά το τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού,  θα λιτανευθεί η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας εντός του χωριού και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
  • Το απόγευμα της Παρασκευής 23ης Αυγούστου 2024 και ώρα 19:00 θα τελεστεί η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και εν συνεχεία το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου.
  • Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Διαδώστε: