02/10/2023 02/10/2023 Σε εορταστικό κλίμα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, υπό τους ήχους της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός και την τελεσιουργία του Μυστηρίου από τους εφημερίους του Ναού, με προεξάρχοντα τον προϊστάμενο αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Τράγκα. Η μοναδική Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία με λειτουργικό χαρακτήρα στην Πατρίδα μας, υπό...
Ενορίες : Ιερός Ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης
02 Οκτωβρίου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 20:37

Θεσσαλονικη: Αγιασμός της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός στον Ι.Ν. Κυρίλλου & Μεθοδίου

Διαδώστε:
Θεσσαλονικη: Αγιασμός της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός στον Ι.Ν. Κυρίλλου & Μεθοδίου

Σε εορταστικό κλίμα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, υπό τους ήχους της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός και την τελεσιουργία του Μυστηρίου από τους εφημερίους του Ναού, με προεξάρχοντα τον προϊστάμενο αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Τράγκα.

Η μοναδική Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία με λειτουργικό χαρακτήρα στην Πατρίδα μας, υπό τον διευθυντή της Σπυρίδωνα Ασπιώτη, τίμησε την Σύναξη της θαυματουργού εικόνος Παναγίας της «Γοργοϋπηκόου», καθώς και τους προστάτες των ψαλτών, Αγίους Ρωμανό τον Μελωδό και Ιωάννη τον Κουκουζέλη, ψάλλοντας τροπάρια τους.

Γεμάτο ελπίδα και παρηγορία είναι το γεγονός του επί μακρόν Κοινωνικού, δηλ. της Θείας Μεταλήψεως από πλήθος πιστών και κυρίως νεαρών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Αγιασμός της 13ης χορωδιακής χρονιάς του «ΕΙΡΜΟΥ», ο οποίος από το 2011 έχει συνεχή λειτουργική παρουσία στα αναλόγια της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, της Θράκης και του Αγίου Όρους, διδάσκοντας την πατροπαράδοτη λειτουργική μας μουσική επιστήμη σε παιδιά και νέους, από την νηπιακή ηλικία και άνω!

Περισσότερες Φωτογραφίες

Θ.Λειτουργία & Αγιασμός νέας χρονιάς 2023-24, Ι.Π.Ν. Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου, 2023.10.01

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων