08/10/2024 08/10/2024 Μετά από επτά ημέρες προσκυνήματος στο Ναύπλιο, το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννης αναχώρησε για το Άγιον Όρος την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024. Νωρίτερα τελέστηκε η τελευταία Ιερά Παράκληση στην Αγία Άννα και στη συνέχεια ακολούθησε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου, παρουσία κλήρου και λαού. Η έλευση των Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννης στο Ναύπλιο...
Ενορίες : Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου
08 Οκτωβρίου, 2024 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2024 - 22:15

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννης αναχώρησε για το Άγιον Όρος μετά το προσκύνημα στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννης αναχώρησε για το Άγιον Όρος μετά το προσκύνημα στο Ναύπλιο

Μετά από επτά ημέρες προσκυνήματος στο Ναύπλιο, το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννης αναχώρησε για το Άγιον Όρος την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024.

Νωρίτερα τελέστηκε η τελευταία Ιερά Παράκληση στην Αγία Άννα και στη συνέχεια ακολούθησε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου, παρουσία κλήρου και λαού.

Η έλευση των Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννης στο Ναύπλιο ήταν ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς ήταν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που δεν μπορούν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος, να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννης, μητέρας της Παναγίας και προστάτιδας των άτεκνων ζευγαριών.

Το Ιερό Λείψανο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, κομίστηκε στο Ναύπλιο με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου Πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τους Αγιορείτες μοναχούς και τους ευχαρίστησε από καρδιάς για την έλευση του Ιερού Λειψάνου στην πόλη του Ναυπλίου.

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί που προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο από όλη σχεδόν την Ελλάδα. Καθημερινά δεκάδες πούλμαν με προσκυνητές, ακόμα και από την Ηγουμενίτσα, ήρθαν για να τιμήσουν την Αγία Άννα.

Το ενδιαφέρον για το ιδιαίτερο αυτό θρησκευτικό γεγονός ήταν μεγάλο, καθώς οι προσκυνητές και ιδιαίτερα οι γυναίκες, αναζητούν την ευλογία της Αγίας Άννης.

Το προσκύνημα του Ιερού Λειψάνου στο Ναύπλιο αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για τους πιστούς να συνδεθούν πιο άμεσα με τη θρησκευτική τους πίστη και τις παραδόσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων