26/08/2024 26/08/2024 Βάπτιση ενός κατηχουμένου με καταγωγή από την Αλβανία πραγματοποιήθηκε στην ενορία Αγίου Αθανασίου Κατούνας του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Όπως γνωστοποίησε μέσω favebook η ενορία του Αγίου Αθανασίου, ο νεοφώτιστος Ηλίας εξέφρασε την επιθυμία του να βαπτιστεί χριστιανός μέσα από τα μαθήματα του κατηχητικού. ο Εφημέριος του ναού ανέλαβε την κατήχηση του Ηλία και κανόνισε με τους...
Ενορίες : Άγιος Αθανάσιος Κατούνας
26 Αυγούστου, 2024 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2024 - 18:08

Βάπτιση κατηχούμενου από την Αλβανία στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Βάπτιση κατηχούμενου από την Αλβανία στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Βάπτιση ενός κατηχουμένου με καταγωγή από την Αλβανία πραγματοποιήθηκε στην ενορία Αγίου Αθανασίου Κατούνας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως γνωστοποίησε μέσω favebook η ενορία του Αγίου Αθανασίου, ο νεοφώτιστος Ηλίας εξέφρασε την επιθυμία του να βαπτιστεί χριστιανός μέσα από τα μαθήματα του κατηχητικού. ο Εφημέριος του ναού ανέλαβε την κατήχηση του Ηλία και κανόνισε με τους γονείς του παιδιού την ημερομηνία του μυστηρίου. Τα παιδιά του κατηχητικού ανέλαβαν για όλα τα απαραίτητα μιας βάπτισης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενορίας:
Στο πλαίσιο της ποιμαντικής της ενορίας μας , χθες το πρωί Βαφτίσαμε Χριστιανό τον Φραντσέσκο Ρούκο με καταγωγή από την Αλβανία γεννημένο στην Ελλάδα με το όνομα Ηλίας.
Τα παιδιά του κατηχητικού μας σχολείου φρόντισαν για όλα τα πράγματα που είναι απαραίτητα για μια βάπτιση αλλά και κανόνισαν μαζί με τους γονείς του τραπέζι προς τιμήν του νεοφώτιστου Ηλία .
Ο Ηλίας μέσα από τα κατηχητικά μας μαθήματα εξέφρασε την επιθυμία του να βαπτιστεί ορθόδοξος Χριστιανός και να γίνει μέλος της εκκλησίας του Χριστού μας !
Ο εφημέριος μας ανέλαβε την κατήχηση του Ηλία και κανόνισε με την πλήρη συγκατάβαση των γονιών του την ημερομηνία και το μυστήριο του Βαπτίσματος .
Σήμερα το πρωί ο νεοφώτιστος αδερφός μας εκκλησιάστηκε και κοινώνησε το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για πρώτη φορά .
Ευχόμαστε ο θεός να του δίνει φώτιση ώστε να γίνει ένας καλός Χριστιανός!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων