Ενορίες
20 Οκτωβρίου, 2024

Υποδοχή Παναγίας Ολυμπιώτισσης και δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:

Με την πρέπουσα τιμή και ευλάβεια η ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου υποδέχθηκε την ιερά εικόνα της Παναγίας Ολυμπιωτίσσης από την Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος και συγκεκριμένα από την ομώνυμο μονή της Παναγίας Ολυμπιωτίσσης.

Το ιερό σέβασμα κόμισε στον Μητροπολιτικό ιερό ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων το Σάββατο το απόγευμα, ενώ εκ μέρους της Μητροπόλεως Πειραιώς τους υποδέχθηκε με την αρμόζουσα τιμή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και ο Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Πειραιώς Θεοφίλεστατος Επίσκοπος Αχελώου κ. Νήφων με τους κληρικούς της Μητροπόλεως και τον πιστό και ευσεβή λαό της ενορίας του Νέου Φαλήρου.

Μετά την σύντομη δέηση και δοξολογία πραγματοποιήθηκε ο αναστάσιμος εσπερινός του Σαββάτου με αρτοκλασία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου του νέου εν Κεφαλληνία.

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτων και τον Θεοφιλέσταστο Επίσκοπο Αχελώου κ. Νήφωνα.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Άγιος Ελασσώνος αναφερόμενος στο Ευαγγέλιο της Κυριακής και το ιστορικό της Ιεράς Μονής Ολυμπιωτίσσης και την ιερά εικόνα.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εσπερινός, ιερά παράκληση και ομιλία από τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου με θέμα: «Ο παπά Φώτης ο Λαυρεώτης και η αγάπη του για το πρόσωπο της Παναγίας».

Διαδώστε: