23/10/2024 24/10/2024 Για τον ρόλο και τη συμβολή που διαδραμάτισε ο κλήρος στους εθνικούς μας αγώνες, μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός, προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών, το μεσημέρι της Τετάρτης, 23ης Οκτωβρίου 2024, στο ραδιόφωνο του Pemptousia FM και στην εκπομπή «Επικαιρότητα» με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, με αφορμή την επερχόμενη Εθνική Επέτειο...
23 Οκτωβρίου, 2024 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2024 - 13:06

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός στο Pemptousia FM για τη συμβολή του κλήρου στους εθνικούς αγώνες

Διαδώστε:
Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός στο Pemptousia FM για τη συμβολή του κλήρου στους εθνικούς αγώνες

Για τον ρόλο και τη συμβολή που διαδραμάτισε ο κλήρος στους εθνικούς μας αγώνες, μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός, προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών, το μεσημέρι της Τετάρτης, 23ης Οκτωβρίου 2024, στο ραδιόφωνο του Pemptousia FM και στην εκπομπή «Επικαιρότητα» με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, με αφορμή την επερχόμενη Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη:

Στο στούντιο με τη Μαρία Γιαχνάκη, ο δημοσιογράφος-θεολόγος Νικόλαος Ζαΐμης.

«Η Εκκλησία είναι η μάνα αυτή που πονάει για τα παιδιά της και συνοδοιπορεί με το Γένος σε όλη τη μαρτυρική πορεία μέσα στην ιστορία μας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός.

Επίσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον ρόλο και στην προσφορά των Αρχιεπισκόπων Αθηνών Χρυσάνθου και Δαμασκηνού, καθώς και στις παρεμβάσεις του κλήρου σε ιστορικές στιγμές του Έθνους, όπως η περίπτωση του στρατιωτικού ιερέα, Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Παπανικολόπουλου -μετέπειτα Μητροπολίτη Εδέσσης και Πέλλης- ο οποίος συνέβαλε στη διάσωση του θρυλικού θωρηκτού «Αβέρωφ» τον Απρίλιο του 1941.

Ακούστε σε podcast ολόκληρη την εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» της Τετάρτης 23ης Οκτωβρίου 2024:

Η εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, στις 2:00 το μεσημέρι, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Pemptousia FM.

Στην εκπομπή θα μπορείτε να ενημερώνεστε για γεγονότα που απασχολούν την κοινωνία, την Εκκλησία, την πολιτική, καθώς και γενικότερα τον παγκόσμιο χάρτη. Στην εκπομπή θα γίνεται επίσης ανασκόπηση στα γεγονότα της εβδομάδας με ρεπορτάζ, σχόλια, αναλύσεις και συνεντεύξεις.

Βρείτε όλες τις προηγούμενες εκπομπές σε podcast στον σύνδεσμο: epikairothta.castos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων