25/12/2018 25/12/2018 Εγγενήθη, όμως, αμέσως έπρεπε να φύγει, οπότε, η Εκκλησία μας κατά την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων (26/12) εορτάζει αυτό το γεγονός της Φυγής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εις την Αίγυπτον. Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει επ’ αυτού στον Συναξαριστή του: “Eις καιρόν οπού ο Hρώδης έδωκεν ορισμόν διά να θανατωθούν όλα τα παιδία,...
25 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2018 - 17:46

Εγγενήθη, όμως, αμέσως έπρεπε να φύγει

Διαδώστε:
Εγγενήθη, όμως, αμέσως έπρεπε να φύγει

Εγγενήθη, όμως, αμέσως έπρεπε να φύγει, οπότε, η Εκκλησία μας κατά την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων (26/12) εορτάζει αυτό το γεγονός της Φυγής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εις την Αίγυπτον. Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει επ’ αυτού στον Συναξαριστή του:

“Eις καιρόν οπού ο Hρώδης έδωκεν ορισμόν διά να θανατωθούν όλα τα παιδία, οπού ήτον εις την Bηθλεέμ, Άγγελος Kυρίου εφάνη κατ’ όναρ εις τον Iωσήφ λέγων: Σηκώσου και έπαρε το Παιδίον και την Mητέρα του, και φεύγε εις Aίγυπτον, ήγουν εις το Mισήρι”.

“Σημειούμεν δε ενταύθα τα χαριέστατα και αξιοσημείωτα ταύτα” γράφει παρακάτω ο Άγιος Νικόδημος. “Δηλαδή, ότι ο Kύριος φεύγωντας εις την Aίγυπτον, όχι μόνον τα είδωλα εκείνης συνέτριψε, αλλά και τα φυτά έκαμε να τον προσκυνήσουν”.

 

Εικών: Λυδία Γουριώτη / saint.gr

ΠΗΓΕΣ: ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  http://www.snhell.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων