Επικαιρότητα
26 Νοεμβρίου, 2018

Εκκλησίες και σχολεία στο Κάιρο επισκέφτηκε ο Νίκος Παππάς

Διαδώστε:

Επίσημη επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και ειδικότερα στα Ελληνικά Σχολεία, πραγματοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς.

Τον κ. Παππά υποδέχθηκε στα Ελληνικά Σχολεία Καΐρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Χρήστος Καβαλής ο οποίος τον καλωσόρισε εκ μέρους ολόκληρης παροικίας. Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Νίκο Παππά και όλα τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Εκτός από τον κ. Καβαλή, τον υπουργό ΨΗΠΤΕ υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ και οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Ρούσσος και Λεωνίδας Φοντριέ.

Ο κ. Παππάς συνοδευόταν από τους Γενικούς Γραμματείς, κ. Γιώργο Φλωρεντή και κ. Στέλιο Ράλλη, καθώς και τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο και τον Πρόξενο κ. Α. Μπική.

Ο κ. Παππάς ξεκίνησε την ξενάγησή του από τον ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι του Σπετσεροπούλειου Ιδρύματος, το τέμπλο του οποίου φιλοτέχνησε ο Φώτης Κόντογλου.

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς κατευθύνθηκε στο αμφιθέατρο της Αχιλλοπουλείου Σχολής, όπου ενημερώθηκε από τον κ. Καβαλή για το status quo της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, για την ιστορία της καθώς και για τους τομείς δράσης της.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής καλωσορίζοντας τον κ. Παππά είπε ότι συνεχώς αναπτύσσεται η συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο. Αναφέρθηκε σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες του Καϊρου, όπως την μη έγκαιρη καταβολή των συντάξεων και την τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα Ελληνικά σχολεία.

Τόνισε όμως και την ανάγκη να διευθετηθεί το ζήτημα της σύνδεσης του Νοσοκομείου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με τον ΕΟΠΠΥ.

Διαδώστε: