30/11/2018 30/11/2018 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραδώσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον εκλεγμένο Προκαθήμενό της, για αυτό και το κείμενο δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα ακόμα, δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, κ. Ροστισλάβ Παβλένκο. Πρόσθεσε ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος ενέκρινε το κείμενο του Τόμου, το οποίο θα αποτελέσει τη...
30 Νοεμβρίου, 2018 - 11:08

Κίεβο: Οι αποφάσεις για την αυτοκεφαλία ελήφθησαν

Διαδώστε:
Κίεβο: Οι αποφάσεις για την αυτοκεφαλία ελήφθησαν

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραδώσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον εκλεγμένο Προκαθήμενό της, για αυτό και το κείμενο δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα ακόμα, δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, κ. Ροστισλάβ Παβλένκο.

Πρόσθεσε ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος ενέκρινε το κείμενο του Τόμου, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση άλλων αποφάσεων: “Δεν θα χρειαστούν άλλες σύνοδοι, ή ξεχωριστές αποφάσεις” έγραψε ο  κ. Παβλένκο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Μιλώντας για την ημερομηνία της ενωτικής συνόδου, επανέλαβε ότι θα συγκληθεί τον Δεκέμβριο.

«Τις επόμενες μέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ανακοινώσει την ημερομηνία  σύγκλισης του συμβουλίου. Σε αυτό θα μετάσχουν οι επίσκοποι από το Πατριαρχείο του Κιέβου, την Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και όσοι επιθυμούν από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Θα εκλέξουν τον Προκαθήμενο, ο οποίος θα μεταβεί στο Φανάρι, και θα παραλάβει τον Τόμο”, τόνισε προσθέτοντας ότι  ο Δεκέμβριος για την Ουκρανία θα είναι γεμάτος εκκλησιαστικά γεγονότα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων